lap tetejére
Tartalomhoz ugrás
Felhőkép
A VIDEÓKÉRT KATTINTÁS !
KÉPVISELŐ-TESTÜLET
Csőszi március 15.
Csőszi 56'


Idősek napja a Hivatalban - 2018. szeptember 28.

2018. Csőszi Szüreti Felvonulás

Adatik  tudtára kicsinek és nagynak. Kinek van  még füle, kikiáltom annak! Az Úr  2018-ik esztendejében. Nem  üldögélünk bánatosan, tétlen! Szóljon  gyorsan mindenki sógornak, komának. Eljött  az ideje a szüreti mulatságnak.
 
Itt mulat  a falu apraja és nagyja. Búját és  bánatát mindenki otthon hagyja! Bor  folyik a csapból, ihatja, ki bírja, aki  nem bírja, holnap lesz annak kínja.
 
Kisbíró  mostan a híreket dobolja, hogyan és mint történt versbe szedve mondja! Idén a legények igen gyengék vótak. A helyi lányok körül keveset forogtak!  Csőszi legény az idei évben nem sok  kárt okozott a szűz menyecskében. Elsorvad  a falu, nem lészen ez ígyen jó! Rajta hát legények, mondja a kisbíró! Rátok  van bízva, hogy nőjön a lélekszám. Ne lankadjon soha, dolgozzon a szerszám!  Megjött viszont, fiaink házasodós  kedve, Néhányukra ráakadt egy-egy tüzes menyecske. Szeretettel köszöntöm a  falu új lakóit,itt megtanulhatjátok a falusi módit. A vidék ízét nem pótolja  semmi, a koszos várost el lehet feledni. Tudja  azt jól minden Csőszi, hogy a gyerek mosoly száz szót ér. Ezért öröm  mindenkinek az új játszótér. Homokozó, hinta, csúszda, használják a gyerekek,  egybe tartják a játékokat jól faragott keretek. Hogy megőrizzük ezt a rendet,  az egész teret ideki. A területet nagyon vigyázza mindenki.
 
Programjaink  száma szaporodik szépen. Kultúrából  is táplálkozunk bőven! Van már facebookunk, megy az adok kapok, tanúskodik  erről az csőszi pillanatok.
 
December  tájt a Mikulások hozták a sok batyut, a legszebb, a facebookon még élő showt  is adott. Jöttek is a lájkok, füstölgött a szerver, büszke is volt rá minden  csőszi ember.
 
Húsvétkor  a nyulak lepték el a falut, minden egyes bokor alatt piros tojás lapult. A  körforgós bódéban cowboyok tanyáztak, nem is mertem arra menni, hátha  levadásznak.
 
Ide  figyeljenek fiatalok, vének! Közhírré tétetik most Csősz falu népének: Örömmel  közöljük a szomjas táborral, hogy nincsen semmi baj, az idei borral. A bor  nem vizbül van, szőlő annak anyja, ízlelheti  mindenki, ki torkán csúsztassa! Isten éltesse hát a falu népét, kisbíró szövege lassan leli végét!
 
Aranyos  gyémántos, meleg hangú mamák, fotelban szundító, horkolgató papák, Jázmin viráglelkű,  kedves szép leányok. Kocsmából  kidobott mulató zsiványok! Kétnapos  kisbabák, százesztendős vének. Tudjátok mindnyájan műsorunk itt ért véget!Elvonulunk  táltos háton a csinos falunkon végig, aki eljön este a bálba, azt dicsérjük  az égig. Elindulunk, akárcsak a vadludak, köszönünk mindent, az Isten áldja  magukat!

Jónás Attila Kisbíró
 
 
Csőszi Karácsony
     - Csősz Község Honlapja 2024.-                                                                                -  Adatkezelési tájékoztó -                                                                             -Csőszi Média Központ- by hujberferi
  
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz